Calella disposa de 6 nous contenidors Humana que han permès augmentar la donació de roba més d’un 9% entre el juny i el juliol

Dimecres, 16 d'agost de 2023 a les 00:00

Actualment, hi ha fins a 20 exemplars situats de forma estratègica a la ciutat per respondre a la creixent demanda de donació que ha augmentat més d’un 6% entre 2018 i 2022

Des del mes de juny, l’Ajuntament de Calella ha augmentat de 14 a 20 els contenidors Humana per tenir un punt de recollida per cada 1.000 habitants de roba usada en bon estat. Aquesta ampliació respon a la necessitat de tenir més punts de recollida, ja que la donació de roba en aquests punts de recollida ha augmentat en 5 anys més d’un 6% arribant a recaptar més de 49.303 kg de roba el 2022.

La incorporació dels nous contenidors, entre d’altres factors, ha permès augmentar en 3.046,86 kg la donació de roba els últims dos mesos respecte el juliol del 2022, o el que és el mateix, s’ha recollit més d’un 9% més de roba.

A més, els nous emplaçaments han estat escollits en aquelles zones que quedaven llunyanes als contenidors més propers i per descongestionar els contenidors que queden més al centre de la ciutat com el del carrer Costa i Fornaguera, el de la plaça Lluís Gallart, el del mercat, o el del pàrquing Miquel Cuní que tenen una densitat de roba major.

Aquests 6 nous punts també ajudaran a descongestionar els moments de l’any en què hi ha més pressió en la recollida de roba de segona mà com són la primavera (especialmente al maig) i a la tardor (generalment a l’octubre) que coincideixen amb el canvi de temps.

 

Els nous contenidors són més alts i tenen al mateix costat la porta on s’introdueix la roba i la porta per on es retira. Aquests es troben a la Riera Capaspre (a l’alçada del supermercat Mercadona), al Pàrquing Bartrina, a la plaça Concepció Vila, a l’avinguda del Rierany dels Frares (a l’alçada del carrer Anselm Clavé), al carrer Sant Quirze (a l’alçada del carrer Francesc Castells) i a la plaça Conrat Prat.

Aquests se sumen els 14 que ja hi havia, que es troben al carrer Balmes, al carrer Costa Fornaguera, al carrer Hortalans, al Mercat, a l’aparcament del carrer Miquel Cuní, a la plaça Bartomeu Barceló, a la plaça Lluís Gallart, al carrer Moragas, al passeig Marítim (a l’alçada del carrer Anselm Clavé), al carrer Puig de Popa, al passeig de les Roques, al carrer Sant Antoni, al carrer Sant Jaume (a l’alçada de l’Avinguda Vallderoure) i a la deixalleria.

 

 

Darrera actualització: 16.08.2023 | 09:42