Calella aposta per la innovació tecnològica per mantenir les platges segures i disminuir el risc de contagi per coronavirus

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 00:00

El sistema és semblant al dels centres comercials per controlar l’aforament, més un model d’intel·ligència artificial per predir l’evolució de l’ocupació i un web per consultar l’aforament tant des de PC com des del mòbil.

A partir d’aquest dilluns, es reobrirà el bany a les platges de Calella. La platja es dividirà en uns 15 sectors que estaran ben indicats amb senyalització. Aquests sectors només responen a un criteri de gestió d’aforament –que es farà a través de mitjans tecnològics- i no se segmentarà per població d’edat.

Per controlar aquest aforament, l'Ajuntament ha contractat els serveis de l’empresa DatActionS per implementar –els pròxims dies-- l’aplicació DasEyes, un sistema que sectoritza les platges en múltiples zones "virtuals" i que a través de la xarxa WIFI de Calella es detectarà quanta gent està a cadascuna d'aquestes zones i en quina distribució estan. A més, la webcam del municipi ajudarà ja que donarà una imatge zenital. Totes aquestes dades seran tractades de manera anònima i respectant escrupulosament la llei de protecció de dades. 

A partir d'aquí, es dotarà als agents municipals d'una eina que permet saber en tot moment quanta gent hi ha en cada zona. Addicionalment, amb mètodes basats en algoritmes d'Inteligència Artifical es podrà saber en quin moment s'ompliràn les platges. En base això els agents municipals obriràn i tancaran els diferents trams al públic de forma que hi haurà sempre un aforament segur. A més a més, la ciutadania podrà controlar aquest aforament (i quan s'ompliran les platges) a través d’un portal web per tal de no fer desplaçaments innecessaris.

En aquests moments, aquesta aplicació ja s’està utilitzant a superficies comercials i serà el primer cop que s’implementa en una platja.

Així mateix l’Ajuntament senyalitzarà tota la zona de bany amb recomanacions per mantenir la distància de seguretat per prevenir rebrots de la malaltia. Per donar servei als ciutadans hi haurà un total de 18 persones treballant-hi en temporada baixa i 23 en temporada alta, 3 dels quals seran policies que la seva destinació serà exclusivament l’àmbit de la platja. La megafonia també s’encarregarà de donar consell de seguretat als banyistes.

La platja de Calella ocupa una extensió de 173.000 m² de sorra i la seva capacitat màxima és de 40.000 persones.

POLICIA. Dijous, la Policia de Calella va fer 8 denúncies per no complir les mesures de confinament. En total, ja s'han fet 838 denúncies. Les multes per aquesta mena d’infraccions van dels 601 als 30.000 €.

TELÈFONS DE SERVEI. Continuen actius els telèfons especials habilitats per a casos d'urgències o necessitat: 

  • 671 067 009 perquè les persones vulnerables es posin en contacte amb els serveis socials
  • 661 026 296 pels voluntaris
  • 900 900 120, 937 665 920 i el whatsapp 671 778 540 per les víctimes de violència masclista. Funcionen les 24 hores.
Darrera actualització: 09.02.2022 | 16:05