Calella acull el “CineXic”: la iniciativa d’Òmnium per poder veure cinema familiar en català

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 00:00

Les pel·lícules, totes elles amb qualitat artística i pedagògica, es projectaran a la Sala Mozart, en excepció de la primera producció, que tindrà lloc a l’espai municipal de Can Saleta

Calella acollirà el “CineXic”, la iniciativa d’Òmnium impulsada amb l’objectiu de promoure el cinema familiar en llengua catalana arreu del territori, reforçant la presència en indrets del país on encara no hi ha una programació estable. Tots els films que es projectaran són de qualitat, tant artística com pedagògica, i s’han seleccionat amb perspectiva de gènere. A Calella, les projeccions tindran lloc a la Sala Mozart, en excepció de la primera, que es durà a terme a Can Saleta.

Enguany es programaran vuit pel·lícules dirigides a un públic d’entre 3 i 12
anys, que es projectaran cada mes amb excepció dels mesos d’estiu a 65 sales
repartides per tot el territori: 60 poblacions de 29 comarques catalanes acolliran les projeccions, on s’esperen més de 30.000 persones, el doble que al 2022.

En aquesta nova edició s’han escollit pel·lícules de reestrena, de distribuidores independents locals, combinant curtmetratges i llargmetratges, majoritàriament europeus, tots doblats al català: Gordon i Paddy, Al sostre del món, El Cargol i la Balena, La mama és pura pluja, Jacob, Mimi i els gossos del barri, Neu i els arbres màgics, Solan & Eri, missió a lalluna, Operació Pare Noel.
 

Darrera actualització: 23.01.2023 | 10:18