Aquesta setmana ha començat la campanya d’excavació i restauració del Jaciment del Roser, un pas més cap a la seva museïtzació

Dimarts, 3 d'octubre de 2023 a les 00:00

Els treballs de restauració compten amb un equip tant d’arqueòlegs com de restauradors i duraran un mes. Està previst que el 2024 hi hagi més campanyes, necessàries per a la preservació d’aquest espai dotades amb 75.000 euros 

La campanya d’excavació i restauració que ha començat aquesta setmana al Jaciment del Roser durarà un mes i consta d’un equip d’arqueòlegs que es dedicaran a l’excavació arqueològica que, a hores d’ara, ja ha començat. A partir de la setmana que ve, s’hi incorporarà un equip de restauradors que es dedicaran a restaurar la porta de la façana nord i el mur, consolidant el projecte.

Aquesta fase, que es durà a terme durant tot el mes d’octubre, està dins un projecte de restauració més ampli que continuarà durant el 2024 gràcies al finançament de l’Ajuntament de Calella i de la Diputació de Barcelona, a través d’una subvenció, amb un pressupost total de 75.000euros.

Davant l’aposta clara de l’Ajuntament de preservar aquest espai, es procedeix a la seva museïtzació. Els arqueòlegs destaquen l’entrada de llum natural de l’espai i l’àmplia zona que hi ha destinada al Centre d’interpretació i al magatzem. Així doncs, les feines de restauració i consolidació d’aquest octubre permetran  conservar les pintures, els revestiments dels murs, les pedres o el morter de calç i que no caiguin ni es desfacin, així com crear l’espai per a la futura visita.

Darrera actualització: 15.11.2023 | 10:37