Alessio Arena s'enduu una ovació del públic del NEC amb el seu estil delicat, exquisit i literari

Dilluns, 29 d'agost de 2022 a les 00:00

Dissabte, el doble concert de Duo Brotons i Mariana Gómez va posar punt i final a la 11a gala lírica del NEC22; una edició marcada pel talent i la sensibilitat artística de cada músic que ha actuat a l'escenari del Far de Calella

Divendres, l'artista Alessio Arena va omplir de vida la Sala Mozart amb la seva música d'autor. Altre cop, la present edició del NEC triomfa amb la seva aposta pels cantautors. 

Marco Polo és el nou treball de l'artista que va presentar al Festival. Carregat de referències històriques i literàries, aquest cinquè disc va fer viatjar al públic del NEC per un repertori amb lletres en català, italià i castellà a través de la veu del napolità i les cordes de les guitarristes Isabelle Laudenbach i Caterinangela Fadda. La nova obra del cantant italià barreja diversos estils musicals, dins del gènere de músiques del món; lligats a una lletra capaç de dibuixar una línia clara i subtil entre la història, la literatura i la família, com els temes "Mio padre, la luna" i "Kublai Khan".

Els assistents es van endur una sorpresa completament inesperada: Alessio Arena va interpretar dos duets convidant a la reconeguda cantautora Judit Neddermann i a la gran violista Pepi Izquierdo. Tot i la delicadesa de les peces interpretades, els espectadors van trencar puntualment l'ambient intimista i serè del concert per ovacionar als músics.

La penúltima setmana del NEC va cloure amb un doble concert emmarcat en l'11a gala lírica. Dissabte, el Festival va retornar al Far, sortejant el risc de pluja, per travessar un pont cultural que redescobria la riquesa musical d'iberoamèrica de la mà de la guitarrista Mariana Gómez. Així mateix, també es va poder gaudir de l'actuació del Duo Brotons. Els amics i músics, Hèctor Báscones, al violoncel, i Gerard Sala, al piano, van oferir una gran i variada proposta musical que va abraçar des de l'època clàssica fins a l'actualitat.

Divendres, 2 de setembre Ginestà tancarà l'edició del NEC d'enguany i encara queden entrades disponibles. Es poden comprar a www.entrapolis.com o físicament a la taquilla de la Sala Mozart cada dimecres de 18 a 20 h.
 

Darrera actualització: 30.08.2022 | 17:55