Ajuntament i Fundació Germanes Saula - Palomer signen la donació de “Can Saula” a la ciutat de Calella

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 00:00

Es convertirà en un centre cívic dinàmic, intergeneracional i que esdevindrà un revulsiu de l’activitat cultural i cívica del municipi. També comptarà amb una col·lecció permanent de la pinacoteca Humet i Saula, que compta amb més de 500 peces.

L’Ajuntament de Calella i la Fundació Germanes Saula-Palomer han signat el conveni de donació de l’immoble de “Can Saula” – d’un gran valor patrimonial i cultural– a la ciutat de Calella.

Han assistit a l’acte de signatura l’alcaldessa, Montserrat Candini; i els tinents d’alcalde Josep Torres i Josep Gibert. Per part de la fundació Germanes Saula-Palomer, la seva presidenta, Haydee Ysmelda Vasquez Carbajal.

D’aquesta manera, satisfà un clam transversal a les reivindicacions que Calella disposi d’un espai d’aquestes característiques per a usos culturals i de lleure. L’Ajuntament té com a objectiu “reformar aquest edifici a les necessitats de tothom. Volem que aquest espai esdevingui un revulsiu de l’activitat cívica i cultural de la nostra ciutat i el més important: que sigui intergeneracional. Amb racons oberts per a fer diferents activitats i crear de “Can Saula” un  indret viu i molt actiu”, ha declarat l’alcaldessa, Montserrat Candini.

Una de les condicions per fer formal la signatura ha estat el compromís de l’ajuntament a conservar el conjunt de la pinacoteca Humet i Saula que compta amb més de 500 obres, d’una importància rellevant i que permetrà fer exposicions dinàmiques.

La presidenta de la Fundació Germanes Saula – Palomer ha destacat que “aquesta signatura és la culminació d’una molt bona entesa entre l’Ajuntament de Calella i l’entitat. Però sobretot és el compliment de la voluntat de les tres germanes Saula. El seu desig era deixar part del seu patrimoni a Calella. I aquest conveni resumeix la seva voluntat.” També ha afegit que està “segura que aquesta entesa entre el Consistori i la Fundació Germanes Saula – Palomer serà del tot beneficiosa pels interessos de la ciutat”.

L’immoble, que ara es coneix com a “Can Saula”, canviarà de nom un cop acabin les obres d’adaptació convertint-se en el Centre Cívic Germanes Saula – Palomer. Hi destacarà una placa on s’anunciarà l’existència de la pinacoteca Humet i Saula, d’un gran atractiu cultural.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 16:38