L’alcalde i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català signen el conveni que vincula Calella amb els Premis Gaudí

Dimecres, 18 de gener de 2023 a les 00:00

Marc Buch i Judit Colell destaquen la vinculació de la ciutat amb el món audiovisual i la importància de disposar de la sala de cinema més antiga de Catalunya, la Sala Mozart

L’Ajuntament i l’Acadèmia del Cinema Català han consolidat la seva relació. Per tercer any consecutiu, la ciutat serà la protagonista del Premi especial del públic a la millor pel·lícula. L’alcalde, Marc Buch, i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judit Colell, han signat el conveni que ho farà possible. 

Uns dies després que s’hagi donat a conèixer el veredicte final, la Mozart, la sala de cinema en actiu més antiga del país (1896), acollirà un cinema fòrum amb el visionat de la pel·lícula guanyadora i part del seu equip per simbolitzar el vincle imprescindible entre la indústria cinematogràfica i els espectadors.

Els Premis Gaudí es van obrir a la participació popular fa cinc anys per reconèixer el paper protagonista que juga el públic en el món del cinema i ja en fa tres que aquest guardó està associat a Calella. Enguany, el Premi Especial del Públic s’obre a les finalistes a  Millor pel·lícula documental i Millor pel·lícula d’animació, que hi optaran juntament amb les produccions nominades a Millor pel·lícula i Millor pel•lícula en llengua no catalana.

Els nominats que poden optar al reconeixement del públic dels Gaudí 2023 són:

Millor pel·lícula: Alcarràs, El fred que crema, Nosaltres no ens matarem amb pistoles i Suro.

Millor pel·lícula en llengua no catalana: La maternal, Mantícora, Pacifiction i Un año, una noche.

Millor pel·lícula documental: Cantando en las azoteas, El sostre groc, Oswald, el falsificador i Tolyatti Adrift.

Millor pel·lícula d’animació: Tadeu Jones 3. La taula maragda.

La Gala dels XV Premis Gaudí se celebrarà aquest diumenge dia 22 de gener i serà emesa en directe per TV3.
 

Darrera actualització: 18.01.2023 | 13:46