L’exposició principal de la programació de Festimatge es pot visitar fins al 26 de juny a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell.
Format com a pintor, Yamamoto és fotògraf independent des de l’any 1975 i està considerat un dels fotògrafs més importants del panorama japonès. Les seves obres reflecteixen un cant a la natura i la poètica de les petites coses, una reflexió sobre el món que ens envolta i que, de vegades, mirem, però no veiem.
Aquesta exposició és una mostra antològica amb 64 peces, en la qual es realitza un recorregut per 30 anys de carrera i es pot gaudir de les seves obres més emblemàtiques, integrades en cinc grans grups: “A Box of Ku”, “Nakazora”, “Kawa=Flow”, “Shizuka” i la més recent, “Bonsai”.
Masao Yamamoto presenta un nou projecte que parteix de diverses obres dels seus treballs anteriors, un segell distintiu de la seva tasca des de les primeres exposicions. Mostra impressions en blanc i negre en un sol marc. Són escenes de naturalesa despoblada fetes al Japó. El títol de la sèrie fa referència al viatge del present al futur, d’una situació concreta a allò desconegut que s’acosta.
Mentre que el seu treball anterior, petits gravats tenyits de te, transmetia matisos a la delicadesa del gravat com a objecte, aquest treball més nou i audaç té matisos incrustats a l’estructura pictòrica. Ja sigui una imatge gràfica inspirada en la Bauhaus amb cables elèctrics que s’estenen telescòpicament de lluny (1549) o una delicada cadena muntanyosa coberta de núvols, s’enfoca així als valors atemporals, continguts en l’apreciació de la bellesa del nostre entorn.
La seva formació com a pintor li va permetre desenvolupar el seu propi llenguatge visual, basat en agrupacions de petits detalls i moments. És la seva firma més contundent que emergeix a les seves fotografies més recents.
De totes les imatges que ha pres, cap no té una identitat en termes de títol; cada peça està numerada, però forma part d’una sèrie contínua. Com una comunitat, les imatges són independents entre si; però, alhora, parteixen d’un col·lectiu.”
Activitat gratuïta