Dos festivals de música i un torneig de vòlei han estat les propostes més votades dels Pressupostos Participatius de Joventut

Dimecres, 2 de febrer de 2022 a les 00:00

L’Àrea de Joventut també ha agafat el compromís de realitzar una formació per guiar als joves en la cerca del seu primer treball i la realització d’una jornada reivindicativa LGTBIQ+ per sensibilitzar als adolescents.

El jovent de Calella ha pogut decidir en què s’invertiran els 10.000 euros de partida dels Pressupostos Participatius de Joventut. La votació es va dur a terme a l’edifici municipal de Can Saleta en forma d’assemblea, on hi van assistir 55 joves de municipi.

Tres propostes van acumular el gruix de la votació. En primer lloc, amb 221 punts, el “Calella music festival”, que consisteix a realitzar un festival de música a la platja de Calella, convidant artistes de diferents gèneres musicals; en segona posició, amb 184 punts, s’hi troba la proposta de realitzar un torneig de vòlei platja per reivindicar l’esport femení a través d’una jornada que serveixi per sensibilitzar als participants sobre el paper que té i ha tingut la dona a l’esport; “Psicomotronic”, un altre festival de música, ha quedat en tercera posició, amb 167 punts. En aquest cas, però, el festival canvia d’ubicació i se situa a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri.

Per acabar de decidir quins projectes entren dins el pressupost, i per tant, es podran desenvolupar al llarg de l’any, els promotors de les propostes més votades i l’equip de Joventut es reuniran els propers dies per a revisar els projectes i ajustar la memòria econòmica.

L’Àrea de Joventut, però, realitzarà dues propostes més: d’una banda, la realització d’una jornada reivindicativa LGTBIQ+ per sensibilitzar als adolescents, que a la mateixa assemblea se li van atorgar 15 punts extres: per a contemplar els criteris d’optimització de recursos, la innovació, l’originalitat, ser inclusiva i promoure la transformació social; d’altra banda, la formació per guiar als joves en la cerca del seu primer treball, proposta que ja s’està treballant des de l’Àrea de Joventut.

Darrera actualització: 02.02.2022 | 14:46