PDeCAT: Ha assumit el repte que li demanava la ciutadania

Al llarg de tot el procés el Partit Demòcrata ha assumit el repte que li demanava la ciutadania i ha fet una aposta política clara, amb l’objectiu de complir les demandes de la majoria de la societat catalana. El PDeCAT ha estat l’actor principal i ha posat tota la carn a la graella. És per això que des de Madrid tenen molt clar que cal acabar amb nosaltres al preu que sigui, sense cap tipus de codi ètic o moral. Contra nosaltres tot s’hi val!

La mostra ben clara del nostre compromís és la condemna al President Artur Mas, i les ex-conselleres Joana Ortega, Irene Rigau i l’ex-conseller Francesc Homs. Tots quatre inhabilitats per complir el mandat democràtic que els ciutadans els hi havien encarregat. I ara, a més a més, apareix el “Tribunal de Cuentas del Estado” per reclamar-los a ells i a set alts càrrecs més, 5 milions d’euros per haver posat les urnes al carrer el 9 de novembre de 2014. Per cert, un tribunal que no ha estat capaç, per exemple, de detectar cap irregularitat en les comptes del Partit Popular.

No ens pot estranyar que l’Estat utilitzi tot els medis per intentar impedir que les urnes surtin la carrer, un Estat on la divisió de poders sembla que ha desaparegut del tot. És inèdit en qualsevol democràcia que el President del Govern digui que presentarà una querella o recurs al Tribunal Constitucional i abans de presentar-ho ja sap quina serà i què dirà la sentència. I el millor de tot és que no deia cap mentida, la sentència que ell anticipava és la que ha dictat el tribunal.

Però es que al govern de Madrid tot el que porti l’accent català automàticament és menystingut i discriminat, amb l’únic objectiu d’anular qualsevol iniciativa d’autogovern o autonomia.

Realment creuen que amb totes aquestes accions i amenaces d’inhabilitacions, multes o presó per a tothom que col·labori amb el referèndum de l’1 d’octubre aconseguiran acabar amb el problema? No ho ha aconseguit ni aconseguiran fer callar la veu i la voluntat d’un poble que vol escollir el seu futur democràticament.

No ho han aconseguit perquè al capdavant s’han trobat amb uns polítics i, principalment, una ciutadania que està farta i indignada d’aquest menyspreu continuat al seu país i a la democràcia. I que vol assegurar un futur pel seus fills i nets i un futur pel seu país, Catalunya.

Tot i que el més curiós és que ens diguin que l’1 d’octubre serà un referèndum antidemocràtic i il·legal. Des de quan aprovar per majoria en un parlament la convocatòria d’un referèndum i treure les urnes al carrer per preguntar a tots els ciutadans quina és la seva opinió és antidemocràtic i il·legal? És il·legal donar la oportunitat a les persones que puguin votar quan el vot és el primer pilar de la democràcia?

No ens poden dir que un referèndum és antidemocràtic quan s’està donant la possibilitat i se’ls demana a tots els ciutadans i a tots els partits de Catalunya, ja siguin favorables o no a la independència de Catalunya, que el proper dia 1 d’octubre vagin a votar i diguin si volen que Catalunya sigui un estat independent.

Potser el problema que tenen a Madrid és que no entenen, o no volen entendre, què vol dir una democràcia.

Com bé va dir la nostra Alcaldessa “És perplex que en ple segle XXI no puguem preguntar als nostres ciutadans si volen aquests model de país o un altre”.

Aprofitem aquestes línies per agrair a tots als nostres representants del Partit Demòcrata al Govern i al Parlament de Catalunya, i a la resta de forces que se l’estan jugant perquè tots nosaltres tinguem un futur prometedor. I, especialment, a la nostra Alcaldessa, la Montserrat Candini, que no va dubtar ni un segon a signar el decret de suport al referèndum del 1 d’octubre i que no li ha tremolat mai el pols a Calella ni al Parlament per defensar el futur de casa nostra.

Des del Partit Demòcrata de Calella us encoratgem a tots vosaltres que el proper dia 1 d’octubre participeu en aquest referèndum plenament democràtic i hi expresseu la vostra opinió en forma de vot. I us demanem que digueu un SI ben clar per la nostra dignitat i la del nostra futur.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:34