Calella en Comú: La realitat social de Calella

La crisi de la COVID-19 que està afectant greument la salut de milions de persones té, a més, una dimensió social i econòmica de gran magnitud.

En el cas de Calella, després d’un estiu amb una mínima activitat turística, les dades d’atur (novembre 2020, 19%) i de pèrdua d’activitat econòmica són molt importants. Això es veu reflectit en l’augment considerable del nombre de persones que necessiten aliments per poder subsistir. Per l’economat de Càritas durant aquest any 2020 ja han passat 884 famílies que representen 2.306 persones, més d’un 12% de la població de Calella.

L’immens treball que des del servei d’aliments de Càritas i el seu voluntariat s’està fent, no pot substituir la responsabilitat del govern municipal a l’hora d’administrar els recursos públics per pal·liar aquesta situació. No n’hi ha prou amb dir que hi posem més diners per comprar aliments, calen accions directes per crear ocupació. És infinitament millor i més digne tenir una feina i un sou que haver de fer cua per rebre aliments.

Davant d’aquesta emergència social Calella en Comú es va posar, des d’un primer moment, a disposició del govern municipal per tal d’ajudar a dirigir els recursos públics cap als sectors socials més desafavorits insistint en dues línies estratègiques:

Aprofitar els ajuts que provenen de l’Estat (Ingrés Mínim Vital) per tal que puguin arribar al màxim nombre de persones i famílies de la nostra ciutat. Per això cal un acompanyament a l’hora de tramitar aquests ajuts.

Creació d’ocupació dirigida cap als temes ambientals que a tothom preocupen: neteja de la ciutat, recollida selectiva i tenir cura de l’entorn natural.

El nostre grup municipal ha presentat diferents mocions al ple municipal dirigides en aquesta direcció. No sempre hem rebut la millor resposta per part de l’equip de govern. Però no defallirem en la nostra voluntat propositiva i d’ajudar solidàriament en favor del bé comú.

En aquestes dates de Nadal rebeu el nostre millor desig de pau i felicitat.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 12:00