Calella en Comú: La confiança

“És impossible anar per la vida sense confiar en ningú. És com estar presoner en la pitjor de les cel·les: un mateix” Graham Greene.

La voluntat popular ha configurat el Ple de l’Ajuntament de tal manera que no funcionarà correctament  sense una bona dosi de confiança mútua.  L’Equip de Govern, amb vuit Regidors, se sap en minoria i en una posició feble en relació a una Oposició de nou Regidors. Sent les coses així, l’Alcaldessa Candini té sobre la taula dues opcions estratègiques: o intenta dividir i desgastar l’Oposició o intenta crear amb ella relacions de confiança.

No cal dir quina és l’opció mes productiva per a la ciutadania i quina és la que ha triat l’Alcaldia. Ja en el Ple de constitució dels Òrgans de Govern ens va presentar a votació una proposta no discutida ni tan sols comentada prèviament que contemplava la contractació “a dit” de dos “càrrecs de confiança”, un de Junts per Catalunya i un altre del PSC. Vagi per davant que nosaltres no considerem la contractació transparent i motivada de persones concretes per a feines específiques lligades a la confiança de l’Equip de Govern com a un acte indecent ni il·legal. Això sí, demanar-nos l’aprovació de la partida pressupostària sense dir-nos quines eren les persones a designar ni concretar les tasques a realitzar, ens feia pensar que eren contractacions fetes com a compensació per promeses o expectatives electorals no satisfetes.

L’Oposició en bloc va decidir que allò era inacceptable i l’Alcaldessa es va veure obligada a retirar la proposta. Aviat sabrem si la Senyora Candini buscarà la manera de contractar aquestes persones saltant-se la competència  del Ple... 

També la pròpia Oposició estarà obligada a crear vincles de confiança entre els seus membres. En aquest sentit cal valorar el treball de coordinació que ve de lluny entre els Grups Municipals que integren la Taula de Confiança: Esquerra Republicana, Calella en Comú i Les CUP. La coincidència en el diagnòstic de la situació de la ciutat i en la necessitat de canvi han enfortit una relació que es va iniciar abans de les Eleccions.

Però treballar en un àmbit de confiança entre aquells que compartim les línies estratègiques no és suficient per aconseguir millores rellevants per a la ciutadania: cal construir la confiança amb aquells que estan més lluny i que, com nosaltres, també han rebut el mandat ciutadà de governar la ciutat.

D’aquí a pocs mesos,  si cada grup repassa les decisions preses, veurà, amb sorpresa,  que haurà coincidit sovint amb grups a priori molt distants. Segurament seran coincidències en temes de gestió quotidiana que, tot i ser importants per a la gent, no tenen una transcendència clara. Aquestes coincidències, però, ens qüestionen la nostra resistència a eliminar les línies vermelles que dificulten la comprensió mútua i el progrés de la comunitat. Nosaltres des de Calella En Comú convidem a tots els Grups Municipals a construir relacions de confiança que tinguin com a objectiu únic el bé comú.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 12:07