CUP: Neix la Mora

Un nou projecte d’arrel emancipadora ha nascut a la localitat. El Casal Popular la Morra, sorgit de l’assemblea local de la CUP i obert a tota la ciutadania que de forma autònoma o col·lectiva tingui ganes  d’incidir amb un anhel de transformació i canvi, obrirà les portes a partir d’aquest mes amb el propòsit de ser un espai de reflexió i activitat política i cultural.  L’espai està ideat per treballar mitjançant unes dinàmiques que interactuïn sota quatre conceptes clau: el feminisme i l’eradicació del sistema patriarcal, desplaçar l’eix de poder a les classes populars, la defensa del territori i l’avanç cap a la sobirania energètica, alimentària i d’infraestructures i l’alliberament nacional i social dels Països Catalans. A parer nostre, és imprescindible establir nous espais de base, oberts i integrats  al teixit social del municipi que, de forma coordinada i activa, facin de contrapoder a les polítiques dominants i de subordinació al lobby empresarial de la ciutat. Amb una intenció de clara de construir una República social i des de baix i de plantar cara als embats de l’Estat Espanyol que aniran succeint als propers temps...

Esteu totes convidades de participar de La Morra, el nou casal popular de Calella.

Una consulta per un nou Pla d’Equipaments Esportius

A finals del mes passat i a tres setmanes de la seva aprovació, l’equip de govern es va despenjar de l’acord unànime existent entre govern, entitats i oposició que existia en matèria d’equipaments esportius. Malgrat que els criteris tècnics contraindiquen la construcció d’una nova piscina municipal per motius mediambientals i demogràfics –ja existeixen suficients equipaments per índex de població-, els grups municipals del PSC i el PdeCat han decidit tirar endavant i de forma unilateral la construcció d’una nova piscina municipal i els seus equipaments amb un cost aproximat d’uns 800.000€. Davant d’aquest nou escenari, la CUP fem les següents consideracions.

  • És de lògica que aquest nou element introduït suposarà un altre augment pressupostari que anirà en detriment de la resta d’equipaments esportius de la ciutat i, consegüentment, de la visió global que havia tingut el que anomenem “pla de consens”. Entenem de manera clara i rotunda que, amb aquest increment, l’Ajuntament no podrà assumir totes les altres demandes registrades en el pla sense assumir un deute excessiu i inviable.
  • D’altra banda, i no és un fet de menys importància, creiem que aquest element pot comportar una situació de favoritisme i greuge de les mateixes entitats esportives d’àmbit municipal, i com que es tracta d’entitats sense ànim de lucre i amb un esperit integrador i cívic, sempre s’ha de mirar de mantenir una equitat satisfactòria per a totes les parts.
  • Cal assenyalar també el cost, pel que fa als recursos hídrics, que necessiten aquests equipaments i l’impacte que generen en el medi . En un període en què el canvi climàtic és un fet, i les sequeres i la desertització, mal que ens pesi, tenen un efecte visible i notori al nostre territori, cal fer un ús responsable en la gestió de l’aigua com a recurs finit.

Entenem i tenim constància de la bona afluència de gent que moltes vegades té la piscina municipal de Calella i, en premiem l’excel·lent aportació dels treballadors perquè això sigui així, però no creiem que la construcció d’una altre equipament en aquests moments sigui una prioritat. Hi ha estudis detallats que estableixen que, per índex de població i distància, actualment ja hi ha dos complexos amb piscina que poden absorbir amb escreix aquesta demanda. L’un és la mateixa Piscina Municipal i l’altra la piscina de Can Xaubet a la zona del Poblenou (Pineda de Mar). En aquest sentit, la CUP aposta per aprofundir en els vincles de les dues poblacions i treballar coordinadament per satisfer les demandes de forma adequada.

La consulta com a element desllorigador.

Davant l’existència del que suposen dos models antagònics en matèria d’equipaments esportius i pel fet que es tracta d’una inversió notable que tindrà una incidència directa als ciutadans durant la propera dècada: la CUP proposa a que l’equip de govern celebri una consulta ciutadana perquè la població en qüestió determini la idoneïtat pel que fa el projecte que cal escollir.

És el moment de deixar la política de despatx i donar la veu a la ciutadania mitjançant les eines de participació ciutadana. La CUP pensa que cal omplir de contingut real aquests mots que tan bé sonen a les campanyes electorals i que cal apoderar la ciutadania.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:11