L’Ajuntament reconeix la seva trajectòria basada en la pedagogia i la solidaritat de la llevadora i infermera vinguda a Calella el 1963.
La font de la Plaça de l’Església ja porta el nom de la llevadora i infermera Maria Julia Liquete Garín. D’aquesta manera l’Ajuntament vol retre homenatge a una dona que ha deixat petjada a la nostra ciutat: expresidenta de Càritas Calella i essent una figura fonamental en la salut al capdavant del Programa d’Atenció de la Dona de Calella.
Maria Júlia Liquete Garín compta amb una trajectòria basada en la pedagogia i la solidaritat. Va néixer a Trucios-Turtzioz, Biscaia, el 3 de novembre de 1931. Llevadora i infermera, va treballar en el primer Centre per a Nens Prematurs que l’Unicef patrocina a Madrid. Després va ser cap d’estudis de l’Escola d’Infermeria de la Residència Sanitària de Palma de Mallorca. El 1963 ve a Calella. Dona classes a l’Institut Bisbe Sivilla i al Centre d’Estudis Freta, i es converteix en la llevadora d’assistència pública domiciliària de l’Ajuntament. Voluntària de la Creu Roja, és la primera dona amb la graduació d’oficial segona facultativa de l’Assemblea Local.
A l’acte de descobriment de la placa, Liquete va referir-se a Calella com la seva ‘patria chica’, en la que ha treballat de manera incansable per a portar harmonia, servei i el poder de compartir a la ciutat.
L’alcalde accidental, Marc Buch, va dedicar unes paraules lloant la trajectòria d’una dona que va treballar d’una manera totalment desinteressada pel creixement dels valors que avui imperen a la nostra ciutat. “Com a institució estem tirant endavant una iniciativa per a fer justícia i donar el reconeixement que mereixen aquelles dones que han deixat una petja històrica a Calella. Avui, la Julia Liquete ha tingut l’homenatge que ens fa preguntar com encara no havíem reconegut la seva tasca fins ara”.