La finestra oberta al dipòsit de reserva. La peça del mes

Del 1 de març a les 00.00 h al 31 de desembre de 2023 a les 00.00 h

El Museu Municipal de Calella recupera el projecte "La finestra oberta al dipòsit de reserva. La peça del mes", ubicat a la primera planta del Museu, en què s’exposen mensualment objectes singulars, que formen part del fons propi del Museu i que no es mostren en la seva exposició permanent.

L’objectiu d’aquest projecte és treure a la llum objectes del Museu que són desconeguts per al públic general i que es conserven en els dipòsits de reserva, així com documentar-los i posar-los en valor dins del fons del Museu.

Així mateix, en breu la descripció dels objectes es preveu que estigui disponible en sistema braille per tal de facilitar una major accessibilitat al públic del Museu.

 

ABRIL

Un arrimador, d’estil modernista

Aquesta peça posseeix un gran valor històric i artístic: es tracta d’un arrimador, d’estil modernista, realitzat pel ceramista valencià Lluís Bru i Salelles per a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

MAIG

Escriptori-armari barroc, 1750-1800

Moble d'influència anglesa procedent de la casa Coma de Capaspre, a la família des del s. XVIII i donat el 1979 al museu. Consta de 2 cossos (bureau de tapa abatible i armari) i frontó corb. S’hi guardava l’arxiu familiar, joies i objectes valuosos als compartiments secrets. El cognom de la família es al remat: una “mà” i un gos o “ca” i els noms complets; Co-ma i Ca-baspre, que també apareixen a la façana de la casa familiar, Can Bartrina. A la porta abatible, marqueteria d’un Sant Miquel Arcàngel matant el dimoni amb una llança, inspirat en un gravat manresà de 1675. Es completa amb filetejats acolorits representant roleus amb l'anagrama de Jesucrist, format per balustres a les portes, i el de Maria als frontals dels calaixos.

JUNY

Mantó de Manila

S'anomena mantó de Manila una peça quadrada de 1'50 m x 1'50m, generalment en seda i decorada amb brodats i serrells, d'ús femení. El mantó neix a la Xina, com una peça tèxtil per decorar les cases. 

 

JULIOL

Escultura del Sagrat Cor entronitzat

Es tracta d’un objecte devocional d’ús particular, com mostra la inscripció que porta: “Record de la seva àvia Julita”.
L’escultura va ser realitzada amb materials econòmics com pasta de fusta, guix i cartró policromats i daurats. Un tipus d’escultura en què es va especialitzar la ciutat d’Olot, on es van emplaçar nombrosos tallers des del segle XIX.

Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué

c. Escoles Pies, 36 - 08370 Calella - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 937 695 102
Fax: 937 660 576
Adreça electrònica: m.calella@diba.cat
Horari:  
• del 15/04 al 14/10: de dimarts a dissabte, 18-21 h. Diumenge i festius, 11-14 h.
• del 15/10 al 14/04: de dimarts a dissabte, 17-20 h. Diumenge i festius, 11-14 h
• Tancat els dies 1/01, 25/12 i 26/12


Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 07.11.2023 | 13:52