PSC CALELLA: Dos anys de govern en coalició

Ara fa dos anys que el PSC i el PDeCAT vam acordar una coalició de govern municipal. Ara toca fer un balanç d’aquesta decisió. Ens agradaria, però, valorar dos aspectes diferents d’aquesta aventura compartida. D’una banda, la més personal, la que ens relaciona com a persones; la que ens fa participar de les decisions del govern; en la que interacciones amb cada un dels regidors i regidores i amb l’alcaldessa de la ciutat. Hem de dir que hem aconseguit tots plegats una unitat d’acció que ens plau: som un govern. D’altra banda està l’acció de govern, les coses que tirem endavant en benefici de la ciutat i en compliment del nostre pacte de mandat. En aquest aspecte, considerem que el nivell d’acompliment dels objectius proposats en el seu dia, a dos anys de la signatura del pacte, gairebé un 80%, ens fa estar satisfets i ens esperonen per continuar treballant per a la ciutat, perquè tal com dèiem en la nostra campanya electoral, per nosaltres, “primer, Calella”.

Feta aquesta introducció se’ns fa complicat avaluar en aquest article la feina feta. Perquè per nosaltres tant importants són les coses petites com els grans projectes, el dia a dia com els fets extraordinaris que, sovint són més vistosos de cara al ciutadà. Hi ha una feina constant i diària que la gent no sap, i moltes vegades, és més important pel bon funcionament de la població.

El pacte de govern es basava en quatre eixos que han estat la guia de l’acció del govern: les polítiques socialdemòcrates adreçades a les persones (socials, de suport a les famílies, de sostenibilitat, de medi ambient y de participació ciutadana), les polítiques dirigides a potenciar la ciutat per a les persones en un entorn agradable i segur, les polítiques encaminades a reactivar l’economia de la ciutat i, finalment, la consolidació d’una bona política per consolidar la bona governança com una eina de progrés i de canvi social.

Aquests quatre eixos han estat l’orientació del govern, però no hem treballat exclusivament en allò que el pacte ens indicava, sinó que hem estat oberts a cada una de les oportunitats que s’han anat presentant. Podríem dir que les fronteres del pacte no han estat mai una cotilla, sinó que han estat línies flexibles que han deixat traspassar aquelles activitats i projectes que sumaven. I han estat molts: el Pla de millora del carrer de Puig de Popa, el Carrer Jovara que ha esdevingut el carrer dels contes, la incorporació al circuit de Vies Braves, el combat contra els desnonaments, el suport als nostres joves, l’enjardinament de nous espais, la incorporació del Servei d’Intermediació dels Deutes Hipotecaris (SIDH) dins l’Oficina d’Habitatge són només alguns dels exemples. Això ens mostra un govern amb iniciativa que vol anar més lluny que el rigorós acompliment d’un pacte. Hem considerat que no era suficient, s’havia d’anar una passa més enllà.

Significa això que ho hem fet tot bé? Segurament no, com tampoc encerten algunes veus que consideren que el balanç és negatiu. Elles mateixes es desqualifiquen, perquè el ciutadà sap el que es fa i el que no es fa a Calella. La veritable crítica s’ha de fer al resultat de l’esforç per aconseguir l’objectiu, perquè si la crítica s’esmerça en què el camí per arribar-hi hauria d’haver estat un altre o que una vegada realitzat el projecte faltava un paper, reculem al segle passat on eren més importants les instàncies i les pòlisses.

Des del govern de la ciutat, el socialistes calellencs tenim l’obligació de contribuir a posar dempeus el projecte polític que vam pactar amb el PDeCAT, un projecte compartit que es materialitzi en acabar el mandat. Seguirem esmerçant esforços per fer-ho. Però la cosa pinta bé. Gran part del programa pactat és ja una realitat.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:33