PP: Democràcia, Associacions i Transparència

DEMOCRÀCIA. En els darrers temps estan apareixent nous partits, en representació d’una part de la societat que no es considerava representada pels partits tradicionals, o que creuen que els partits tradicionals ja no són el que voldrien. Catalunya i Calella en particular són un bon exemple de la varietat de partits que representen als ciutadans. A Espanya ha arribat més tard, però ara, ja tenim un munt de partits polítics en representació del ciutadans del nostre país. Aquests nous partits venien a ser els més nets i polits, els més participatius i democràtics, però no ha calgut molt temps per veure com aquests partits tenen uns mètodes suposadament “participatius”, però que en realitat, a la que poden, esmolen ganivets, i fan fora a aquelles ideologies sovint més moderades. Per altra banda, veiem com els dos grans ajuntaments de Barcelona i Madrid governats per “Podemos”, paralitzen, realitzen moratòries, i inclús no són capaços de gastar els diners pressupostats. El pitjor és veure com no han parat de col·locar a dit a un munt de gent pròxima a ells, més dels que hi havia abans quan ells ho denunciaven, i sovint molt poc preparats. Quan ells feien un “escrache” ho anomenaven democràcia, però quan els hi fan a ells, es tracta de feixisme. Hem vist com un senyor com l’Espinar li havien concedit un habitatge protegit, sense tenir ingressos, i després el venia aconseguint un benefici de més de vint mil euros, quan aquesta mateixa persona abans denunciava l’especulació en l’habitatge. A dia d’avui no ha dimitit i ha augmentat el seu rang dins de Podemos. ÉS AQUESTA LA NOVA DEMOCRÀCIA?

ASSOCIACIONS. L’Ajuntament de Calella realitza diferents subvencions a un munt d’associacions de la nostra ciutat, n’hi ha d’esportives, associacions de veïns i de caràcter social, entre d’altres. Sovint les subvencions es realitzen per inèrcia, com l’any passat donàvem X, aquest any li donarem X i una mica més. Al nostra entendre les associacions que tenen un caràcter més social, d’ajuda als demés, haurien de ser els que rebin més. No hem d’oblidar la resta d’associacions, però siguem valents i avaluem a totes les associacions per tal de veure quina és la seva representació, quina és la seva labor social, i re-assignem els diners en conseqüència.

Darrerament han aparegut un parell de noves associacions a la nostra ciutat i des del Partit Popular els hi donem la benvinguda. Però és important valorar en la seva justa mesura a totes les associacions, ja que sovint, no representen tant com el seu nom indiquen, i per altra banda, en alguns casos, semblen tenir una besant més política que social o associativa. Per aquests que volen fer política a través de les associacions els hi demano que si volen fer política es constitueixin en partit i es presentin a les eleccions al nostre ajuntament, a la resta, benvinguts, perquè les associacions són part de la democràcia.

TRANSPARÈNCIA. En un Ajuntament transparència també és respondre en temps i forma als ciutadans, i en particular als seus representants al Ple de l’Ajuntament. Això ho dic perquè l’Ajuntament de la nostra ciutat no respon en temps i forma a la informació demanada per l’oposició que segons el ROM serien 15 dies. Així ha passat amb la informació que vaig demanar al ple de Juliol d’aquest any i que em va arribar parcialment a la meva guixeta el mateix dia del Ple d’Octubre, i encara em falten dos documents que no m’han fet arribar. La informació que vaig demanar al Ple d’Octubre, a dia d’avui encara no l’he rebut, i suposo que me la trobaré a la meva guixeta el proper Ple de 19 de Desembre. ÉS AIXÒ TRANSPARÈNCIA?

Josep Maria Pérez Basart (regidor i president local del PP de Calella, enginyer i arquitecte tècnic)

EL PARTIT POPULAR DE CALELLA ELS HI DESITJA

BON NADAL I FELIÇ 2017

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:39