PP: Calella decadent

El comentari d´un ciutadà i una conversació escoltada pel carrer, ens fa reflexionar sobre com va la nostra ciutat.

                Comentari: Ens diu un avi, “Les meves filles que viuen a altres pobles, em diuen que no em venen a veure sovint, perquè no troben aparcament”. Fa molts anys que nosaltres insistim que el problema mes desagradable pels visitants, es la falta d’aparcaments LLIURES. Dins el casc urbà, molts han desaparegut i altres s´han convertit de pagament.

                Les zones blaves es varen crear per tenir rotació d´aparcaments al centre. Any darrera han anat estenent-se a carrers i més carrers. Cal repensar aquest concepte de fer pagar per aparcar a tants carrers.

                Un dels pocs espais lliures, davants els banys La Gavina, aquest darrers mesos ha estat objecte de continues prohibicions ; una concentració de cotxes Volkswagen, la filmació d’una pel·lícula que sembla res tenia a veure amb Calella i seguidament l’Ironman. Així s’aconsegueix esgotar la paciència de molts. Al costat queda l’espai de les antigues pistes d’atletisme, que no s’han adequat per aparcaments lliures.

                La conversació escoltada: Unes persones comenten “Fa anys que no veníem a aquest poble. Ara es veu endarrerit, deixat, no ha millorat “.-Que havien vist?- Possiblement les herbes als desaigües i als  recs dels arbres, voreres trencades a la sortida de les canals, rajoles que es mouen als carrers de vianants, sots i esquerdes als carrers, ciclistes per les voreres i possiblement la “gola de llop” del passeig de mar amb els llums actuals.

                Un poble no avança quan no hi ha diners o els que el porten no saben millorar-lo.

                Es recapta suficient a Calella?. Ens diran que mai és suficient. Per fer inversions 1.565.000 € cal demanar crèdits i es fan coses com el nyap de la Plaça Catalunya. Al haver compromès tanta despesa fixa, queda poc.

                Aquest any, sense manies, han pujat l´IBI (la contribució), per recaptar 6.710.000 €, i necessiten pel personal 7 milions.  Des del 2015 ha augmentat 300.000 €, un 4,5%. Aquest impost, detreu de la butxaca dels propietaris 2.236.000 € a començament dels mesos de maig, juliol i novembre. No és estrany que la primera quinzena de maig hagi estat molt fluixa pel comerç fins i tot l´alimentari.

                Es reben  de l´Estat central 3.955.000 €. Si, dels pressupostos generals d´un país el qual no es “mereix” ni posar-li la bandera al balcó de l´Ajuntament, tot i que la llei ho disposi.

                Paguen quasi 7.000 € al MES, pel transport interurbà. Aquest busos quasi sempre buits i que serveixen pel mateix que el tren, fent moltes més voltes.

                No calen mes dades econòmiques-fiscals. Ja es veu cap on van els nostres administradors-governants. El que queda per fer o es fa malament, o és el que veuen els visitants.

                “Nosaltres a més de vendre les nostres places hoteleres, també venem poble” i “Tots voldríem tenir hotels de 4 o 5 estrelles. Per això el poble també ha de ser de 4 o 5 estrelles”  Sense comentaris a aquestes dites de gent del turisme.

(Un col·laborador anònim del PP de Calella)

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:33