ERC: Proposa mesures per un model de desenvolupament socialment inclusiu i ambientalment sostenible

ERC Calella proposa mesures per un model de desenvolupament socialment inclusiu i ambientalment sostenible

Des d’ERC Calella volem incidir en els projectes de ciutat i planificació del futur. Creiem necessària una visió a llarg termini i una programació acurada del model de ciutat, que tingui en compte la globalitat i singularitats de Calella. Necessitem incorporar iniciatives integradores, que ens permetin donar resposta als nous reptes i repensar, de forma conjunta, quina ha de ser la Calella del futur.

Per aquest motiu, hem plantejat a l’Equip de Govern un seguit de propostes, idees i projectes per una ciutat que volem més dinàmica, sostenible, amb justícia social i oportunitats.

Entre les diferents propostes que hem presentat destaca la reordenació de l’espai del davant del Mercat Municipal, contemplant accions com un nou accés al pàrquing del Mercat. A més a més, es planteja obrir noves possibilitats i dignificar el conjunt del mateix espai mitjançant diferents actuacions com l’allargament del carrer Sant Joan, per aconseguir un major nombre i millor flux de vianants.

Paral·lelament, per promocionar la ciutat des del centre es considera necessari un punt d’informació i turisme a la Pl. Vicenç Ferrer.

D’altra banda, es requereixen un seguit de millores a la platja per fer-la més accessible a tothom. Entre aquestes, destaca la creació d’una zona adaptada per a persones amb mobilitat reduïda a la Platja Gran o la instal·lació de més cordes guia al bot de l’aigua.

En referència al Parc Dalmau, proposem crear-hi un espai de salut amb circuits de gimnàstica i altres elements. De la mateixa manera, requerim arreglar els desperfectes de “La Miranda”, així com treballar per a la creació de l’”Anella Verda” amb projectes de senyalització.

Per caminar cap a una Calella més sostenible es proposa pressupostar una partida específica per a la creació de la taula d’emergència climàtica, aprovada pel Ple Municipal.

Així, també es proposa la construcció d’una àrea per a gossos a la platja de Calella, un projecte de jardins verticals per augmentar l’espai verd urbà i un projecte de banc de terres, horts urbans i escolars.

Millorar la mobilitat és un altre dels eixos principals, per fer-la més sostenible i al servei de les persones. Per això, es proposa un pla d’accessibilitat de voreres de la ciutat i dur a terme millores en els passos soterrats, entre altres.

Per una ciutat cultural proposem una partida de 6.000 € per al fons bibliogràfic i la cobertura del pati de la Biblioteca.

Pel que fa a despesa corrent, s’han presentat també diferents propostes entre les quals destaca la creació d’un programa de beques adreçades al col·lectiu de gent jove, elaborar el cens d’habitatges desocupats, previst al pla local d’habitatge, com a mesura per millorar l’accés a l’habitatge a la ciutat. Accions per al col·lectiu de gent gran i persones amb dependència com l’increment de la partida de serveis d’atenció domiciliària, així com la partida per al servei municipal d’arranjaments a domicili. Aprofundir en la participació ciutadana real amb un projecte de creació de consells veïnals, que serveixin com a òrgans d’interlocució entre l’Ajuntament i la ciutadania i un pla de xoc per millorar la neteja.

Totes les propostes, treballades en marcs interns de debat, estan elaborades amb la voluntat de potenciar el creiexement i el progrés social de Calella, dins dels marcs del desenvolupament sostenible.

Des d’ERC seguim treballant amb un projecte il·lusionador i amb voluntat transformadora, construint des de la diversitat de mirades i treballant per la igualtat d’oportunitats. Amb la disposició, sempre, de construir de baix a dalt. En aquest sentit, treballem per incentivar uns pressupostos més participatius, que ens acostin al model d’administració pública que volem per Calella, més propera, transparent i que fomenti la corresponsabilitat amb el ciutadans.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 12:16