CUP: Pactar en benefici de tothom

“No cal estar plenament d’acord; és suficient marxar pel mateix camí.” (W. Goethe)

No governar no implica renunciar als objectius que teníem quan ens vam presentem a les Eleccions. Per a nosaltres seria difícil de justificar abstenir-nos de participar del govern de la ciutat; si ho féssim seria com renunciar a ser útil als nostres conciutadans i, per tant, no seriem dignes de representar-los. 

Al 2015  vam aconseguir una representació modesta però la nostra ambició va quedar intacta i des del primer dia hem intentar influir en la gestió municipal per a aconseguir millores en les condicions de vida dels calellencs i les calellenques. 

Cap persona, cap grup polític, és tan bo que pugui governar una ciutat sense el consentiment de la gent i nosaltres representem un grup de persones exigents i inconformistes que cada dia és mes nombrós. És per això que creiem que qualsevol govern, també el de Calella, te l’obligació i la necessitat de pactar. Creiem que pactar no es cedir i que governar és, sovint,  rectificar o acceptar les propostes dels altres. 

Els Grups Municipals de les CUP i d’ICV, conscients de la impossibilitat de portar a terme el nostre programa electoral vam fer una roda de converses amb entitats ciutadanes i, amb els resultats a la mà, vam establir un diàleg sobre el Pressupost de 2018 amb l’Equip de Govern municipal. Volem  destacar que el seu representant, el  Tinent d’Alcalde Sitjà, va tenir una actitud receptiva a una part de les nostres propostes i que fruit d’aquest diàleg obert vam acordar desplegar unes  partides que us enunciem a continuació: 

  1. Actuar a la Plaça Bertomeu Barceló per evitar les inundacions periòdiques que pateix en episodis de pluja. 90.000€. Ho farà  Gestaigua amb diners  del Fons de Reposició del 2018.
  2. Elaborar un Pla d’atenció integral de la Plaça Bartomeu Barceló i el seu entorn amb el que pretenem millorar la convivència en la zona creant les condicions per  millorar les condicions de vida dels veïns.
  3. Reformar els deteriorats Vestidors Camp de Futbol de Mar, amb l’acord de sol·licitar subvenció de 50.000€ a la Diputació de Barcelona  dins d’un projecte valorat en uns 75.000€. Si no s’aconseguís la subvenció de la Diputació seria una inversió prioritària  dins del Pla d’ Inversions en Instal·lacions Esportives.
  4. Refer el mur de protecció del Rierany de Valldenguli al costat dels Apartaments Codina  amb un pressupost de 20.000€
  5. Fer un Programa d’estímul a la Rehabilitació d’Habitatges destinats a ús social al casc urbà, acordant que es treballarà des de la Fundació Habitat Solidari amb recursos i finançament propi.
  6. Estudiar la millora de l’estructura i prestacions de Can Salom amb una partida del Programa d’inversions 2018.
  7. Instal·lar  com a prova pilot una Smarquesina valorada en 15.000€ en la parada d’autobusos de NII/Plaça les Roses que integrarà prestacions digitals d’última generació que permetin prestar serveis d’informació turística, municipal i d’accés a diferents gestions.
  8. Instal·lar a través de Gestvia  un grup de senyals  per ajudar a conduir per el carrer de Jovara  la circulació de vianants turistes i transeünts entre l’Estació de Tren i la Zona Turística i millorar així les expectatives dels comerços del carrer. 
  9. Fer un Programa de “Patis Escolars Oberts” per facilitar l’ús dels patis de les escoles públiques en dissabte. 
  10. En un altre àmbit de negociació hem proposat l’adquisició d’una tractora poc contaminat pel Carrilet, substituint la tractora actual de Diesel, altament contaminant. Gestvia adquirirà una tractora que funciona amb gas liquat que eliminarà els efectes de la contaminació atmosfèrica i sonora que provoca actualment. 

Confiem poder repetir la negociació de cara a l’últim Pressupost de la Legislatura i que en aquesta ocasió sigui possible abordar també amb l’Equip de Govern l’estratègia d’ingressos per tal d’aconseguir una distribució de les càrregues i dels beneficis mes justa per a tothom. Entre tant, seguim preparant-nos per governar a partir de juny del 2019.....una ciutat és com a un vaixell i hem d’estar preparats per a agafar el timó en qualsevol moment. 

 

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:07