PDeCAT: Ens trobem en un moment clau

Ens trobem en un moment clau del mandat municipal iniciat l’any 2015 amb la consolidació i finalització de projectes cabdals de ciutat i amb la planificació i inici d’altres projectes que canviaran el futur de la Ciutat.

La nova escola a la Fàbrica Llobet ja és una realitat, una reivindicació de la ciutadania al llarg de 20 anys i que ha estat un dels projectes claus de l’equip de govern i l’Alcaldessa Montserrat Candini des del mandat de l’any 2011.

El mateix any 2011 s’iniciaven les converses amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per a construir una nova escola i el dia 26 de juliol de 2013 el plenari municipal aprovava, amb els 8 vots a favor de l’equip de govern i 7 vots en contra i 2 abstencions per part de l’oposició, el conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per a la cessió d'usos de la Fàbrica Llobet-Guri. Amb la signatura d’aquest conveni també es consolidava la Fàbrica Llobet com un gran complex educatiu que acull, a dia d’avui, l’Escola Oficial d’Idiomes, el Centre Obert, l’Escola d’Adults i l’Escola de Català.

Finalment, l’any 2016 s’adjudiquen i s’inicien les obres de construcció de la nova escola a la planta baixa de la Fàbrica Llobet, amb una inversió de més de 6 milions d’euros. Unes obres que han finalitzat aquest mes de març i han permès que a partir del 3 d’abril ja pugui acollir els alumnes a les seves aules. El projecte constructiu ha posat de manifest el gran valor arquitectònic de l’edifici i ha permès construir una escola moderna, acollidora, integradora i adaptada a les necessitats actuals i amb uns grans finestrals per garantir la llum natural a totes les aules i els passadissos.

Un altre projecte que està a punt de finalitzar i que també és cabdal per la Ciutat és la remodelació del carrer Bruguera entre Sant Joan i Amadeu. La remodelació suposa donar continuïtat d’ús i d’acabats en aquesta part del carrer Bruguera, seguint el model dels trams existents entre Romaní i Sant Joan, fent un carrer de secció a dos nivells, amb una vorera a un sol nivell i una altra vorera aixecada per facilitar moltíssim el trànsit de vianants. Durant aquests treballs també s’ha implantat una nova xarxa de recollida d’aigües pluvials i la substitució de la xarxa d’aigua potable i clavegueram.

Finalment, ens posem a la recta final per finalitzar les obres d’adequació de l’Hostal Vell o Can Saleta. A l’agost del 2017 es va iniciar una primera fase de les obres consistents en la rehabilitació de l’envolvent i la restitució dels sostres d’aquest edifici que forma part del catàleg de bens protegits de Ciutat.

Aquests tres projectes són un clar exemple de l’actitud pro positiva i pro activa del nostre equip de govern  i donen compliment al Pla de Govern que es desprenia del programa electoral. Un pla centrat en cinc grans eixos de treball: els serveis a les persones i la cohesió social; la promoció econòmica, el comerç i la ocupació;  un Ajuntament proper als ciutadans; la Ciutat per vireu-hi i Calella al món.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:05