Calella en Comú: Les lliçons apreses

Les primeres paraules del nostre grup són d’agraïment a totes les persones que des del confinament, des dels llocs de treball o des del voluntariat heu ajudat a sortir de l’emergència sanitària que ha suposat aquest primer assalt de la pandèmia.

Volem expressar el condol a aquells i aquelles que heu perdut un ésser estimat, i la nostra solidaritat als qui encara esteu passant el mal tràngol de la malaltia.

L’acció política es pot exercir de moltes maneres, depenent de les circumstàncies. De fet, fer política és enfocar la mirada crítica en tot allò que passa a la comunitat i al món, i construir i posar a disposició d’aquesta mirada totes les eines possibles per canviar allò que no volem i consolidar aquelles coses que creiem que són positives, segons uns determinats valors. Sempre fem política, per acció o per omissió, activament o deixant que facin…

El nostre grup des del principi de la crisi sanitària s’ha posat a disposició de l’equip de govern a través dels nostres regidors per a tot allò que calgués, i hem propiciat i ens hem incorporat a diferents grups de voluntaris com molts dels ciutadans (bates, mascaretes, economat, suport a la gent gran, etc.). Hem cregut que en aquests moments era el que tocava fer.

 Sobre la crisi sanitària ha quedat molt clar que ha estat la sanitat pública la que ens ha ajudat a superar-la, i el confinament ha posat en valor la importància de l’entorn com a element cohesionador de les persones i les comunitats.

Ara hem entrat en una nova etapa de la pandèmia. A Calella en Comú creiem que no n’hi haurà prou amb “recosir” els greus estralls econòmics i socials que s’han generat deixant-los com si res no hagués passat; si perseverem a refer la nostra ciutat amb els esquemes d’abans de la pandèmia, no només no ens en sortirem, sinó que ens veurem exposats i afeblits per enfrontar els nous reptes que s’albiren en el futur… Hem d’anar més enllà i posar en pràctica les lliçons apreses.

Només des del sector públic es pot afrontar un problema d’aquestes dimensions. Per això, les nostres propostes van encaminades a generar noves oportunitats laborals des de l’àmbit públic, fomentant un model econòmic respectuós, que no arrossegui els més vulnerables, i que vetlli pel bé comú i no només pel guany dels més privilegiats.

L’entorn és una part fonamental en la construcció de les persones i les societats. Hem de sortir de la crisi redirigint tots els esforços per construir una Calella més sostenible mediambientalment, dissenyant des de l’urbanisme i la gestió pública un model de ciutat respectuosa amb totes les persones que hi viuen i amb el medi natural, que ofereixi noves oportunitats de vida per a tots els veïns i veïnes.

TREBALLEM PERQUÈ LA SORTIDA DE LA CRISI OFEREIXI OPORTUNITATS DE FUTUR PER A TOTHOM AMB PROPOSTES INTEGRADORES, FUGINT DE PROPOSTES MERAMENT EXTRACTIVES DE LES PERSONES I EL MEDI AMBIENT.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 11:56