CUP: Bona festa major!

Sí, us ho desitgem! Però abans...    

Abans us volem explicar moltes coses en poc espai, així que, ho intentarem.

Aquests primers mesos de legislatura estan essent difícils per Calella i, com no pot ser d’una altra manera, per la CUP també. Estar a l’oposició amb un govern en “majoria” és complicat. Diem en “majoria” perquè, sí que és veritat que no hi ha un pacte escrit, però al govern de Junts per Calella i el PSC, s’hi ha sumat interessadament C’s. I no, no ho veiem legítim. No veiem legítim pactar amb un partit que vota al ple contra una moció per la restitució de la pancarta de “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS” i les estelades, que vota en contra d’una moció per declarar Calella municipi antifeixista i antiracista, que vota en contra d’una moció per salvar gent a la Mediterrània i que vota en contra d’una moció per la convivència a Calella. En canvi, vota a favor de la construcció d’un ALDI.

Buf! El tema ALDI és insultant. No afavoreix ni el trànsit de Calella ni el seu estacionament, ni tampoc ajudarà al comerç del nostre poble, ni tampoc al nostre patrimoni cultural. ALDI ven de tot, afecta a tot tipus de comerciants i tenim el coneixement de que no ho estan passant bé. Visitar unes restes arqueològiques al pàrquing soterrat d’un supermercat, no té sentit. I el que té menys sentit encara, és barrejar públic i privat, el que ha estat una pràctica força habitual del govern. I un altre cop ens volen vendre que és bo posar les instal·lacions d’un hospital, del nostre hospital, sobre un supermercat. No ho compreu! Lluitem per l’aturada de l’ALDI. 

I tornem a la Festa Major.

La nostra Festa Major, la de tothom. La de les dones, que tenen dret a viure-la sense por, la dels joves migrats sols i la resta de nouvinguts, que com a poble acollidor que som, no tenim altre camí que fer-los sentir com a casa, la de les joves i la de la gent gran... És la Festa Major de totes aquelles persones que estiguin disposades a gaudir-la amb respecte.

Ballem i passem-ho bé, però sense vulnerar l’espai de ningú.       

Bevem amb cap, perquè cap droga o alcohol justifica una agressió.        

Tinguem relacions desitjades, perquè no es tracta de consentir.   

No tolerem les agressions, tant si les patim com si les veiem, denunciem-les. No siguem còmplices d’aquesta xacra.

No és no.

Però tot i tenir ganes de viure-la, també volem fer-ne una crítica. No arribem a mínims quan la nostra Festa Major no està ben representada per totes. Hi has pogut participar? On són les entitats? Sí, és cert que tindrem un punt lila organitzat i treballat, llàstima que la regidora (PSC) que se’n fa càrrec, hagi acceptat la bretxa salarial que alimenta el govern de l’Ajuntament de Calella (cobrant 6000€/any menys que el seu company per fer la mateixa tasca).

Llàstima també que gastem diners en senyals de trànsit contra la violència masclista. Representada amb un cor trencat, símbol de l’amor romàntic i la dependència. Diners que es podrien invertir en fer pedagogia en tots els àmbits i edats, o en que un dels concerts de la Festa Major, com a mínim un dels concerts, fos d’un grup format només per dones.

La Revolució i la República tenen nom de dona, però no oblidem que la nostra Festa Major també...

Bé, passeu-ho genial i una salutació solidària a totes aquelles que treballaran perquè nosaltres la puguem gaudir. En especial a les treballadores de Ràdio Calella Televisió, que porten des del gener sense direcció.

Salut, República i festa! Molta festa!!!

Darrera actualització: 04.03.2022 | 12:11