ERC: Defensem la democràcia! El dia 1 d’octubre, estem convocats!

Malgrat totes les traves, amenaces, coercions i guerra bruta per part de l'estat i els seus ressorts, el proper 1 d'octubre els catalans i les catalanes podrem exercir lliurement la nostra sobirania i decidir a les urnes el nostre futur polític.

El passat 11 de setembre vam tornar a sortir al carrer, vam tornar a fer una Diada amb una manifestació a Barcelona pacífica, reivindicativa i festiva. Vam sortir una altra vegada al carrer en defensa de la nostra dignitat, perquè el clam majoritari de la nostra gent és el que legitima tot el que estem fent. El mandat democràtic sorgit a les urnes el passat 27 de setembre està guiant l’actuació del nostre Parlament i Govern de Catalunya.

La reivindicació ve de lluny. Les respostes per part de l’estat espanyol i de les seves institucions han estat contundents i clares, retallant els nostres drets i la nostra sobirania. El Tribunal Constitucional ha tombat lleis importants elaborades des del Parlament de Catalunya, i que han suposat la retallada de drets socials dels catalans i catalanes. Lleis com la de la pobresa energètica, la llei d'impostos als habitatges buits, la llei d'igualtat efectiva entre homes i dones, la llei de creació d'impostos a la producció d'energia nuclear o la llei d'acollida d'immigrants. Contra aquest estat immobilista que bloqueja i no ens permet progressar només hi cap una resposta:  les urnes, el referèndum i l'1 d'octubre.

DEMOCRÀCIA. La nostra és una resposta democràtica, que prové de les urnes i ens torna a les urnes. Reivindiquem que la democràcia ens convoqui, reivindiquem la dignitat dels qui defensem que tothom pugui votar lliurement el proper 1 d’octubre, l’opció que vulgui, però que lliurement pugui votar i expressar quin futur vol per al nostre país. Si els independentistes volguéssim imposar, evidentment no triaríem les urnes i la llibertat individual com a recepta.

VOT DE LES DONES. Des d’aquestes línies fem una crida a la mobilització del vot de totes les dones. Perquè la República que volem, la volem en femení, o de no ser així no serà completa. Massa sovint encara arrosseguem desigualtats de gènere que afecten de forma discriminatòria a les dones. La igualtat efectiva de drets entre homes i dones passa sí o sí per la implicació política de les dones, perquè les dones opinin, decideixin, treballin i gaudeixin, sense patir cap discriminació. Per això fem una crida específica a les calellenques, a participar i a votar el proper 1 d’octubre a la nostra ciutat. Acabem amb la invisibilitat del més del 51% de la població, que és el pes de les dones sobre el total de la població catalana. I a Calella també, en som el 51%!

ESPERANÇA. Fem una crida a tots els calellencs i calellenques, a tots els catalans i catalanes a defensar les nostres llibertats i els nostres drets fonamentals. Quedem-nos amb l’esperança, la calma i la serenitat, perquè junts, amb  determinació i compromís, segur que guanyarem.

COMPROMÍS, PLEGATS. Res ens aturarà perquè tenim al costat la nostra mateixa força, la força de la gent i la raó que ens prové del vot. Estem complint el compromís en què treballem des de fa mesos de posar el futur polític dels catalans i les catalanes en mans de la ciutadania.

Som un sol poble. Això va de democràcia. L’1 d’octubre, en el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, que tothom s’expressi lliurement. A Calella votarem, com sempre, i des d’Esquerra Republicana no cal dir que us animem a fer un vot favorable, un sí a la República Catalana, un sí a l’oportunitat de fer un estat net de corrupció, just, on es distribueixi la riquesa.

Endavant República Catalana!

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:34