La inauguració de la font que duu el nom de Pepita Bonet esdevé un homenatge a la llevadora que ha portat mig Calella al món

Dilluns, 4 d'abril de 2022 a les 00:00

L’alcalde, Marc Buch, va presidir la cerimònia al Parc Dalmau al costat dels familiars de l’homenatjada i de la regidora d’Igualtat Cindy Rando, de la llevadora Georgina Piqueras i del Dr. Ramon Prat

Calella va posar ahir el nom de Pepita Bonet a la font del Parc Dalmau en un acte que buscava reconèixer la tasca duta a terme durant la llarga etapa de la seva vida en la qual va exercir de llevadora a l’Hospital Sant Jaume de Calella, contribuint a portar a molts infants al món. 

L’alcalde, Marc Buch, va voler destacar el paper de les llevadores, assegurant que tenen una funció cabdal: “El llegat de la Pepita és el millor regal que ens pot deixar qualsevol persona: la vida”. A més, també va explicar que la tria de la font no és cap casualitat, sinó que s’ha escollit pel fet que és un espai que connota vida, ja que està envoltada de persones constantment. En aquest sentit, la regidora Cindy Rando va destacar que “mig Calella ha vingut al món gràcies a la feina de la Pepita Bonet” 

A l’acte també hi va assistir el Dr. Ramon Prat, qui va treballar amb la Pepita Bonet durant molts anys. En la seva emotiva intervenció, el doctor va destacar les qualitats de l’homenatjada, tant en l’àmbit laboral com en el personal: “Era una dona extraordinària”. També va explicar que la seva filla va néixer a Calella perquè va confiar en la seva professionalitat: “La gent va deixar d’anar a Mataró i Barcelona a tenir els fills i filles i gràcies a ella la gent es quedava a Calella”.

Georgina Piqueras, coordinadora de les llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, i també una de les convidades a la cerimònia, va afirmar que era un honor per ella el poder retre-li homenatge a una persona tan important: “Crec que parlo en nom de totes les llevadores de la Corporació que és un orgull que una llevadora com la Pepita tingui aquest reconeixement”. Un dels seus nebots, en Jaume, també va dedicar-li unes paraules en representació de la família. Entre d’altres coses, va narrar algunes anècdotes de la seva tia que reflectien la seva forta personalitat. 

L’acte va finalitzar amb la interpretació del músic i compositor calellenc Jordi Feliu, que va tocar una alegra peça amb el saxofon després que es descobrís la placa de la Font.

Darrera actualització: 11.04.2022 | 07:43