Recollides més de 48 tones de tèxtil a Calella al 2019

Divendres, 7 de febrer de 2020 a les 00:00

Equivalen a 108.800 peces de roba que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Els calellencs i calellenques han donat 48.386 kg de tèxtil als diversos contenidors que Humana Fundación Pueblo para Pueblo té a la nostra ciutat aquest 2019. Aquest registre representa un increment del 4,14% respecte l’any anterior (46.461 kg).

Calella compta amb 14 contenidors on s’hi poden dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits.

Les tones recuperades per la Fundació equivalen a 108.800 peces de roba la gestió de les quals implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic; i el segon és social, ja que es creen llocs de treball inclusius, estables i de qualitat.

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

El regidor adjunt a l’alcaldia responsable de l’Àrea de Política Social, Ramon Llamazares, ha fet una valoració de les dades de 2019:  “Valorem positivament el procés de recollida d’aquesta roba i el segon ús que se li dona, doncs part d’aquests beneficis repercuteix en programes socials com per exemple el Projecte 3S que porta a terme HUMANA en una part dels Horts Socials de Calella. També agrair a la ciutadania la seva solidaritat que, com sempre, és exemplar a Calella”.

Darrera actualització: 10.02.2022 | 13:36