Calella posa el nom de Pepita Bonet i Salvadó, qui va ser llevadora de vocació i professió, a la font del Parc Dalmau

Dimarts, 29 de març de 2022 a les 00:00

L’alcalde Marc Buch; la regidora responsable de l'Àrea d'Igualtat i Drets Civils, Cindy Rando; la Dra. Noemí Obregón Gutiérrez, vocal de llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, i el Dr. Ramon Prat, acompanyats dels familiars de l'homenatjada, presidiran l’acte de col·locació de la placa el diumenge 3 a les 13 h

La font del Parc Dalmau portarà a partir de diumenge el nom de Pepita Bonet i Salvadó. És una de les vuit fonts que l’Ajuntament va decidir que batejaria. La iniciativa, que s’emmarca dins de l’agenda d’actes reivindicatius amb motiu del 8-M, Dia Internacional de la Dona, es va posar en marxa el mes d’abril de l’any passat.

Pepita Bonet i Salvadó (Pineda de Mar, 26 de setembre de 1926 / Calella, 20 de febrer de 2014) va exercir de llevadora, ajudant a moltes dones calellenques a portar els seus fills i filles al món, des que l’any 1958 va obrir la seva consulta. Abans d’instal·lar-se a la ciutat, havia treballat a la Maternitat de Barcelona, on feia d’infermera a les consultes externes fins que va acabar la seva formació per poder ser llevadora.

L’acte de col·locació de la placa de la font del Parc Dalmau es farà el proper diumenge 3 d’abril a les 13h. El presidirà l’alcalde, Marc Buch, juntament amb la Dra. Obregón i el Dr. Prat i alguns dels familiars de la Pepita.

La cinquena font

Aquesta serà la cinquena inauguració d’una font que porta nom de dona després de les de l’Ajuntament, amb el nom de Maria Teresa Salom; de l’Església, que es diu Júlia Liquete; i del Mirador Francesc Macià, que du el nom de Dolors Rovira. Quedaran les fonts del Bunyol (Quimeta de la Roda); de Catalunya (Montserrat Giró) i del Passeig Manuel Puigvert (Mercè Oliva Mena).

La iniciativa persegueix posar en valor a un col·lectiu que tradicionalment ha quedat invisibilitzat. Deixar constància que la història de Calella s’ha construït amb la participació de tots. També busca redescobrir espais de la ciutat que existeixen però que per habituals no s’hi ha donat importància. Es farà un itinerari, “Amb nom de dona”, que servirà per explicar una part de la nostra història com a ciutat.

Darrera actualització: 30.03.2022 | 07:43