Cafè Calella: la iniciativa impulsada amb l’objectiu de fomentar el comerç just i el consum responsable a la ciutat

Dimecres, 3 d'agost de 2022 a les 00:00

Calella és un dels municipis adherits a aquesta campanya solidària a través de la qual la ciutadania, les empreses, les escoles i les administracions públiques promouen un sistema econòmic que posa la vida (i no els beneficis) al centre

Cafè Calella és el nom que rep la iniciativa impulsada amb l’objectiu de fomentar el comerç just, així com el consum responsable a la nostra ciutat. La campanya s’emmarca dins La Xarxa Cafè Ciutat, que està formada per diversos municipis de Catalunya, entre d’altres el nostre, i pretén promoure el cafè de comerç just com a una eina per conèixer el seu origen, reforçant els vincles amb les cooperatives productores.

El Cafè Calella, concretament, és una mescla del cafè de la cooperativa Unió de la Selva de Mèxic amb un petit percentatge de cafè robusta procedent de l’Índia i comercialitzat per WOFFA, una organització de productors d’agricultors que compta amb 10.000 membres compromesos amb els valors del comerç just. 

A Calella hi participen actualment les botigues Queviures Gelmà-Casas, Prunell, Oleo &Teca, Carnisseria Camps, Fem Salat, Ca la Virtud i Italy Coffee Tea Store. A més, l’Ajuntament disposa de tres màquines expenedores de Cafè Calella (dues a la Fàbrica Llobet-Guri i una a l’Ajuntament).

Cal recordar que el comerç just és una relació comercial internacional basada en el diàleg, la transparència i el respecte, on es treballa sobre criteris de justícia social i sostenibilitat econòmica i ambiental. Per identificar un producte que de comerç just, existeixen segells que garanteixen que s’ha dut a terme complint amb els 10 criteris transformadors. El Cafè Ciutat compta amb el segell Fairtrade i també amb el BIO, el segell més exigent en l’actualitat que assegura que la seva producció s’ha fet seguint criteris ecològics.
 

Darrera actualització: 03.10.2022 | 14:35