Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments

En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de la COVID-19, la recomanació per a les empreses alimentaries és seguir les normes generals de seguretat alimentària i les normes de prevenció de la malaltia que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.

Així mateix, cal tenir en compte les recomanacions especifiques següents:

 • Eviteu la contaminació dels aliments:
  Tots els aliments, i en especial les fruites i verdures, s’han de lliurar  degudament protegits per evitar qualsevol contaminació.
 • Garantiu la cadena del fred:
  La carn, el peix, i els productes refrigerats,  s’han de repartir en el menor temps possible, fet pel qual es poden fer servir preferentment bosses isotèrmiques. El  temps màxim de trasllat dels productes refrigerats mai no pot ser superior a dues hores.
  Els productes congelats s’han de repartir en el menor temps possible, i fer servir bosses isotèrmiques. El temps màxim de trasllat dels productes congelats mai no pot ser superior a dues hores.
 • Garantiu la higiene personal i bones practiques:
  El personal que efectua el repartiment a domicili ha de rentar-se les mans sovint, i incrementar-ne la freqüència tot el que sigui necessari. És recomanable facilitar als treballadors un sistema de desinfecció a base d’alcohol per possibilitar la higiene freqüent de les mans.
  Eviteu la contaminació creuada entre els aliments no envasats o embolcallats i qualsevol font de contaminació com, per exemple, les pròpies mans, objectes personals, telèfons mòbils o altres estris.
  S’ha de facilitar uns equips de protecció individuals als treballadors. Els guants i les mascaretes poden ser un focus de contaminació, atès que amb el seu ús es van concentrant secrecions respiratòries i brutícia. Cal tenir una cura especial en la seva manipulació i eliminació així com canviar-los amb una suficient freqüència.
 • Eviteu el contagi entre els repartidors:
  En el moment de l’entrega al domicili s’ha de respectar la distància entre persones d’entre un i dos metres.
  Les empreses que efectuen aquesta activitat hauran de garantir que els repartidors, quan esperen les comandes per repartir respecten la distància entre persones d’entre un i dos metres a la cua.

Llegeix el PDF aquí.

Darrera actualització: 27.08.2021 | 10:28
Darrera actualització: 27.08.2021 | 10:28