ICV: Nous temps per a gent comú

La gent comú vol que la seva ciutat li ofereixi un lloc acollidor on viure, que el faci sentir-se considerat, que li permeti ser creatiu, que li ofereixi oportunitats i que li ajudi a projectar el seu futur. 

La gent comú de Calella es lleva cada dia i escolta i llegeix que viu en la millor ciutat del món, la que més surt en Twitter, la que guanya en tot a les ciutats veïnes, la més envejada, en la que, cada petit esdeveniment promet una gesta inigualable, la que rebenta les estadístiques perquè ja no té res a millorar, la que obté premis i reconeixements a qualsevol preu i per qualsevol motiu.... i es pregunta ... per què, vivint en un lloc tan idíl·lic, els joves, les persones formades, les més creatives, les que volen millorar,  marxen del paradís... Per què les persones vulnerables pateixen i es tornen invisibles en el debat públic... Per què els llocs de treball què ofereix la ciutat són tan desagraïts.

La gent comú no es reconeix en la ciutat dels somnis... Sap que aquesta no és la seva ciutat... Sap que propaganda i comunicació no són la mateixa cosa....i que viure en un miratge no millora la seva realitat.

Si girem la vista enrere, veiem que no ens falten raons per ser crítics amb aquests 6 anys de govern convergent. Trobem motius de sobres per valorar com negatiu per a les persones comunes aquest període en el qual el govern ha disposat de més de 100 milions d'euros del Pressupost Municipal que no deixaran cap inversió útil, que no hauran servit per millorar l'aspecte i la funcionalitat de la ciutat, que no hauran contribuït a canviar el model productiu basat en un turisme i un comerç de baixa qualitat sustentat en salaris minsos, horaris inacceptables i economia submergida, que no hauran contribuït a distribuir d'una manera més justa la riquesa.

La nostra visió crítica de la ciutat  no és el resultat d'un exercici teòric, ni literari.  És una eina que ens permet conèixer la realitat sense ficcions per poder fixar objectius  veritablement transformadors.

A ICV, hem donat una pas important, amb la creació, amb altres companys i d'altres formacions polítiques, d’un partit nou: CATALUNYA EN COMÚ, un partit fet de gent comú, gent del carrer, gent que ve dels moviments socials, de la universitat, del món professional, dels sindicats, i  que posa la seva acció política al servei de la gent del carrer.

No ens ha fet por perdre el nom per guanyar persones. Ara som més i mes diversos i això ens ofereix noves mirades de la realitat,  nous anàlisis dels problemes  i ens permet ser més agosarats en la nostra ambició de garantir la igualtat d'oportunitats, lluitar contra la precarietat, eradicar la corrupció i fer que les activitats econòmiques estiguin orientades al bé comú. En definitiva, no només serem més; creiem que serem millors...

Ens estem preparant per governar Calella i, per això, volem anar de la mà dels companys dels altres partits amb els quals hem col·laborat des de l'inici de la legislatura. Hem fet amb ells un treball conjunt respectuós i enriquidor i sabem que compartim la voluntat d'oferir, aviat,  un govern d'esquerres a la ciutat.  

Així, doncs, des d'ara mateix, convidem a les persones que no s'identifiquen i no estan satisfetes amb el model actual de ciutat- miratge a participar en un nou projecte que neix des de la pluralitat amb vocació inclusiva i radicalment transformadora.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 13:32