Informació periodística sobre el desenvolupament del ple

 • El Ple ratifica el canvi de nom de la Muntanya per Complex Esportiu Tomàs Claramunt - duplicat 20/09/2021

  El fundador i primer president del Club Atletisme Calella i un dels portadors de la torxa olímpica dels Jocs de Barcelona 92, Tomàs Claramunt, quedarà lligat per sempre al món de l’esport local. Quan es compleixen dos mesos de la seva mort, el juliol passat i als 90 anys, el Ple Municipal ha ratificat que la Muntanyeta porti el seu nom. Va ser una proposta del Govern Municipal a la que tots els partits excepte la CUP hi van donar suport.

 • El Ple ratifica el canvi de nom de la Muntanya per Complex Esportiu Tomàs Claramunt 20/09/2021

  El fundador i primer president del Club Atletisme Calella i un dels portadors de la torxa olímpica dels Jocs de Barcelona 92, Tomàs Claramunt, quedarà lligat per sempre al món de l’esport local. Quan es compleixen dos mesos de la seva mort, el juliol passat i als 90 anys, el Ple Municipal ha ratificat que la Muntanyeta porti el seu nom. Va ser una proposta del Govern Municipal a la que tots els partits excepte la CUP hi van donar suport.

 • El Ple de l’Ajuntament de Calella tornarà a ser presencial després d’un any 15/09/2021

  Després d’un any el Ple de l’Ajuntament de Calella tornarà a ser presencial. Els membres del Govern i de l’oposició tornaran a reunir-se presencialment per fer el Ple Ordinari del mes de setembre aquest dijous a la tarda. El sis de maig de 2020, arran la pandèmia, es va celebrar el primer ple telemàtic de la història de la ciutat. El format es van anar mantenint de forma intermitent fins ara, quan la nova normativa ha permès recuperar la presencialitat. La pròxima sessió ordinària es tornarà a fer de forma presencial, però en un emplaçament diferent de l’habitual, es farà a l’Ajuntament Vell per garantir les distàncies de seguretat entre regidors. La sessió arrencarà a les 18.30 h i es podrà seguir per Ràdio Calella TV.

 • El Ple Municipal decidirà si atorga rang de protecció patrimonial al jaciment del Roser 02/06/2021

  Els grups polítics estan convocats per aquest dijous 2 de juny a la sessió ordinària del Ple Municipal i decidir sobre la proposta de declaració del jaciment del Roser com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Es tracta d’una figura de protecció patrimonial, de segon rang per darrera del Bé Cultural d’Interès Nacional, que ha de ser promoguda pels ajuntaments i que garanteix la conservació d’elements considerats identificadors del municipi. L’executiu planteja que la declaració sigui per a tot el conjunt arqueològic. Així també ho ha estat reclamant la Plataforma per la dignificació de la vil·la romana de Calella.

 • Esquerra proposa implementar un model d’economia circular a Calella 12/05/2021

  L’objectiu residu 0 i l’aprofitament màxim dels productes de consum a partir de la reutilització i el reciclatge defineix el model d’economia circular que Esquerra proposa implementar a Calella. Així ho va traslladar a la darrera reunió de la taula d’emergència climàtica, amb l’ànim de treballar en un pla d’impuls que compti amb el consens d’agents polítics, econòmics i socials, i que això afavoreixi de retruc els bons hàbits ciutadans de respecte mediambiental.

 • El Ple de Calella revalida la construcció de l’Aldi sobre el jaciment del Roser 23/04/2021

  El Ple de l’Ajuntament de Calella, amb els vots de l’equip de Govern (PDeCAT i PSC) i el suport de Ciutadans, ha tornat a donar el vistiplau a la construcció del supermercat Aldi al damunt de les restes arqueològiques del Roser. Fracassa així el darrer intent de la CUP per frenar el projecte del nou establiment i deixar les runes visibles. La resta de partits de l’arc plenari, Esquerra i Calella en Comú, tampoc no van donar el seu suport a la moció presentada pels cupaires. Consideren que és un projecte que ja està molt avançat i que el text presentat tampoc no proposava una solució realista i legal. De fet, la CUP posava sobre la taula l’opció de fer una permuta dels terrenys i canviar el solar. Per la seva part, el Govern Municipal va aprofitar el debat per apuntar a una de les possibles formes de preservació de les runes.

 • Quins són els punts en l’ordre del dia del Ple per aquest dijous? 20/04/2021

  L’alcaldessa ha convocat per aquest dijous la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament del mes d’abril, que es tornarà a celebrar de forma telemàtica. En l’ordre del dia hi consten un total de 9 punts i 8 mocions polítiques presentades pels partits de l’oposició. La sessió es podrà seguir en directe per Ràdio Calella TV, a partir de les 18.30 h, i es tancarà amb el torn de pres i preguntes. Tal com ja s’ha fet en els anteriors plens telemàtics, els ciutadans que vulguin enviar preguntes als membres del Govern Municipal hauran d’enviar un correu electrònic a l’adreça precsipreguntes@calella.cat

 • Els comuns preguntaran sobre l’Espai Jove en el pròxim Ple Municipal 16/04/2021

  Calella en Comú ha avançat una de les preguntes que formularà en el pròxim Ple Municipal. Serà sobre l’Espai Jove de Can Saleta, si funciona o no i quin servei està prestant l’empresa contractada per fer-ne la dinamització. El portaveu Sebastián Tejada ho va anunciar ahir durant l’entrevista al programa La Ciutat. Ràdio Calella TV ha traslladat la consulta al Govern, que explica que el recurs juvenil està tancat per indicació del Procicat.

 • El curs polític es tanca aquest vespre amb una sessió extraordinària del Ple Municipal 19/07/2020

  L’alcaldessa de Calella ha convocat per aquest vespre l’última sessió plenària del curs polític abans de l’aturada estival. Tindrà caràcter extraordinari i se celebrarà de forma telemàtica, amb els membres de la Corporació Municipal i els tècnics que els assisteixen connectats a una plataforma de videoconferències. L’ordre del dia consta de dos punts que es portaran a votació, un d’ells relatiu a la petició que va presentar el Grup Municipal de Calella en Comú per impugnar l’acord de ple que valida augmentar el salari que percebrà el nou inspector en cap de la Policia Local, en aplicació dels resultats de l’estudi de llocs de treball del personal municipal.

 • Esquerra denuncia que no disposa de part de la informació que es debatrà al Ple Municipal d’aquesta tarda 10/06/2020

  Poques hores abans que comenci la sessió ordinària del Ple Municipal, que per primera vegada se celebrarà a l’Ajuntament Vell; Esquerra ha denunciat que encara no disposa de la documentació definitiva de 8 dels 18 punts inclosos en l’ordre del dia i que això els impedeix desenvolupar la seva tasca d’oposició. Parla de l’informe de la liquidació del pressupost de l’exercici del 2019 i els tres dictàmens de l’àrea de Recursos interns i Hisenda sobre modificacions pressupostàries. Xavier Ponsdomènech ha dit a Ràdio Calella TV que no s’estan respectant els seus drets i que en les pròximes hores decidiran quina posició prenen durant la sessió plenària, que arrencarà a les 18.30h en retransmissió en directe per Ràdio Calella TV.

 • El Govern porta al Ple Municipal una modificació pressupostària de poc més de mig milió d’euros 08/06/2020

  Per la crisi del coronavirus, el Govern Municipal proposa alliberar 559.300 euros pressupostats per aquest 2020. És la suma de les partides de despeses vàries i subvencions que no s’executaran, i a les que s’hi suma també la reserva de 175.000 euros en previsió a l’aplicació de la modificació de llocs de treball del personal de la Corporació Municipal. L’executiu de Junts per Calella i el PSC portarà a la sessió ordinària convocada per aquest dijous 11 de juny el dictàmen per aprovar aquesta modificació. És un dels 18 punts inclosos en l’ordre del dia, molt farcit de mocions que han presentat els diferents grups polítics.

 • ERC portarà al Ple Municipal una moció per promoure l’ús de la bicicleta 05/06/2020

  ERC presentarà una moció municipal i supramunicipal per promocionar l’ús de la bicicleta i reduir així les emissions de CO₂. Durant el confinament segons un estudi del Tècnic en Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme, a la comarca s’han reduït en un 30% les emissions de CO₂. Esquerra, ara, vol aprofitar el desconfinament progressiu per seguir amb aquesta tendència a la baixa i implementar la bicicleta com a mitjà de transport prioritari per desplaçar-se, no tan sols per Calella sinó també per les poblacions veïnes de l’Alt Maresme. Esquerra vol presentar la moció en el ple de dijous 11 de juny.

 • El projecte d’urbanització de Can Carreras es votarà en el pròxim Ple Municipal 19/02/2020

  L’Ajuntament de Calella segueix els passos de Pineda de Mar en el procés que ha de permetre regularitzar la situació de la urbanització de Can Carreras. Dijous vinent, i en el marc del Ple Municipal, es proposarà l’aprovació inicial del projecte que recull quines són les actuacions que s’hi han de fer i el cost total, que com ha avançat el tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, supera els 10 milions d’euros.

Darrera actualització: 25.01.2022 | 16:28
Darrera actualització: 25.01.2022 | 16:28