El director general de la Policia serà demà a Calella a la Junta de Seguretat extraordinària sobre la Bruna

Dilluns, 26 d'abril de 2021 a les 00:00

L’Alcaldessa, Montserrat Candini, ha convocat una cimera policial amb Mossos d’Esquadra, Policia Local, Cos Nacional de la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, a més de representants del govern municipal.

Convocada una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat per parlar de l’evolució i de la situació de l’ocupació de l’antic hostal La Gaviota, conegut popularment com la Bruna. L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, reunirà demà a responsables dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, del Cos Nacional de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil –a més, de membres del govern municipal– per analitzar les darreres dades sobre el perfil dels ocupants i les activitats que s’estan fent a l’edifici de la Bruna. La singularitat d’aquesta cimera fa que ja hagi confirmat la seva assistència el Director General de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer Sastre.

Ja fa temps que l’Alcaldessa Candini reclama la màxima atenció sobre el problema de la Bruna als responsables policials però també a la judicatura. De fet, la convocatòria d’aquesta reunió també s’ha fet arribar a la fiscalia. La situació a l’edifici del carrer Diputació s’ha anat degradant progressivament fins al punt que la justícia va decidir el desallotjament dels seus integrants. L’acció es va posposar per la pandèmia i davant la comprovació que en el seu interior hi havia famílies vulnerables amb menors.

El govern de Calella ha demanat insistentment a la jutgessa que porta el cas –la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 d’Arenys de Mar– que posi solució al conflicte. Tant l’Alcaldessa com el regidor responsable de Seguretat, Josep Torres, han garantit als veïns més presència policial a la zona.

Darrera actualització: 08.02.2022 | 07:24